The Garden House


 

The client came to us after two failed attempts to refurbish and extend a substantial house in a Warwickshire Village setting.

The brief was to maximise the wonderful views over the garden and improve the living space to include a feature staircase and outside space for the first floor bedrooms.

 
residential_architects_in_leamington_spa_06.jpg

The solution was to design a cantilever balcony over the living room and a two storey glazed extension to the kitchen,  Flooding the internal space with natural light .

This scheme is completed and the clients are very happy. See the clients thoughts below…..

residential_architects_in_leamington_spa_03.jpg
residential_architects_in_leamington_spa_04.jpg
Rickett Architects hit the spot from day one. Dan listened carefully to our brief and as a result his very first proposals and creative sketches needed little modification as we moved from concepts to planning approval and final sign off. We are absolutely delighted with the end result which has produced a unique house with many different but harmonious facets, a warm and cosy lounge for winter evenings , a light airy summer room and kitchen, a guest annex and cinema and of course throughout the house Rickett’s have made best use of the beautiful views to the Malvern Hills and our lake which was a key aspect of the brief and has been brilliantly executed in design terms. During the year long project we felt the whole Rickett team were behind us and especially Alison Cook who project managed every aspect with immense professionalism and when the occasional problem arose always gave calm and wise council as did Dan. A great job and a firm we can unreservedly recommend
— Testimonial from David and Eileen Edwards
residential_architects_in_leamington_spa_01.jpg
residential_architects_in_leamington_spa_02.jpg